RSS elDebat.cat
elDebat.cat
03/07/2012 13:45
Carta Lector
Bombolles d’interessos a dojo
Marius Viella
Jo no se si les xifres en pèrdues que la banca ha posat al descobert i que els ciutadans, per exigències dels governants, tindran que pagar fins i tot amb sang, són conseqüència de la bombolla immobiliària. M’agradaria saber si el diner s’ha escapolit darrere el totxo o per sota les taules dels despatxos de directors de bancs i de notaris. Ningú ha posat en coneixement públic el valor dels materials i en conseqüència, del m2, un cop fet l’escandall, entre el valor del sol, materials, permisos, plànols, ma d’obra, transport i marge comercial. Ningú ha informat de quin és el valor real de construcció, de un 2º pis - 110m2, que el preu de mercat l’any 2007, era de 250.000€ . Ningú fa cap seguiment de la relació entre promotors, constructors i entitats financeres. Nomes s’intenta salvar la banca, sense que ningú es preocupi de fer una valoració aproximada del valor dels pisos que, en aquests moments, encara són a les seves mans, que crec que tindria de ser la garantia al seu deute, ni es fa cap seguiment dels beneficis dels habitatges venuts que els promotors han cobrat en el moment de signar les hipoteques.

Si aquests beneficis s’han invertit en la construcció dels habitatges que no s’han venut i que en aquests moments són en poder de la banca , crec que seria convenient fer un balanç i un inventari per determinar si el deute és de la quantitat que s’està reclamant. Però siguin quins siguin els números és una injustícia que els ciutadans tinguin que pagar les males gestions dels directius de empreses privades com Bankia, quan hi ha molts empresaris industrials, que han tingut de tancar portes per no poder afrontar despeses, com pagar sous dels treballadors..
  • Alemanya, mai permetrà una Europa que gaudeixi d’igualtat de condicions i oportunitats, sempre posarà traves en el creixement d’economies que puguin fer ombra a la seva cobdícia. Ha invertit en el projecte “Europa”, sempre sota el seu control i direcció , per d’aquesta manera especular en allò i per allò que més els ha interessat . Crec que amb tot el que portem viscut durant quatre anys de crisi i les alternatives que presenta la directora de l’orquestra ja podem fer una valoració del futur que espera als que volen continuar formant part d’Espanya. i d’Europa
Imprimir Enviar a un amigo
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
Nuevo comentario
La empresa se reserva el derecho de no publicar los comentarios que considere inapropiados, que contengan insultos y/o difamaciones, con el objetivo de preservar la imagen de las personas. El sistema almacenará su comentario junto a su IP (23.20.20.195)
*
*
Tienes que copiar, en el campo de texto, los 6 carácteres, del 0 al 9 y de la A a la F

* Campos obligatorios
 
 


Follow Me on Pinterest

Eldebat.caton
 
Perfil de Twitter de Francesc Moreno, editor de eldebat.cat
 
LA OPINIÓN MÁS LEÍDA
CSS válido XHTML válido Gestor de contenidos Creative Commons License
Portada | Economia catalana | Política | Sociedad | EntrevistAs | Opinión | A debate | Vídeos | TribunaLatina.com | Encuestas | Contactar
Quienes somos | Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registro mercantil de Barcelona en el libro nº 90363 diario 944 el dia 19 de Julio de 2005 assentamiento 934 | CMS por Bab Soft
elDebat.cat