RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
14/06/2011 08:38
Els islandesos Kristinn Hrafnsson i Ingi Inganson Ragnar, guardonats
Sin título
El Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona premia dos periodistes de Wikileaks
Redacció / Foto: Nuria Lahoz
El primer Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, que s’ha celebrat del 8 al 12 de juny a la ciutat, ha premiat els periodistes islandesos Kristinn Hrafnsson i Ingi Inganson Ragnar, tots dos col·laboradors de Wikileaks, amb el Premi de Periodisme Internacional i Drets Humans. El guardó reconeix el seu treball periodístic sobre conflictes que vulneren els drets humans.

Hrafnsson, periodista d'investigació, soci fundador i portaveu de Wikileaks, va presentar al festival ‘Collateral murder: Hellfire’, un documental sobre la matança de civils a Bagdad el 2007, amb de material inèdit. L’encarregat de concedir-li el premi a ell i a Ingason va ser, precisament, Javier Couso, el germà del càmera de Telecinco, José Couso, assassinat a Bagdad el 2003.

El festival, que s’ha desenvolupat al cinema Alexandra, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), on s’han concedit els premis, també ha reconegut el film ‘Newen maputxe’, d’Elena Varela, i ‘En otro mundo’, de Rai Fernández, com a millor curt. A més, el programa del Canal 33 ‘Latituds’ ha rebut el Premi Festival de Cinema i Drets Humans, per la seva tasca a Catalunya.

La primera edició d'aquest festival - que té la voluntat de continuar- també ha estat el marc perquè les entitats Amnistia Internacional i Survival Internacional hagin pogut concedir dos premis honorífics. Els guardons han estat per als mexicans Roberto Hernández i Geoffrey Smith per ‘Presunto culpable’, i per a l’espanyol Arturo Hortas per ‘Sucumbíos: tiera sin mal’.

A més de la projecció de films i del posterior lliurament de premis, el festival ha organitzat diverses taules rodones amb la participació de Hrafnsson, com a portaveu de Wikileaks; del germà de José Couso i dels cineastes islandesos Gunnar Sigurdsson y Gudmundur Andri Skúlason, figures clau en l’esclariment de les causes de la crisi financera a Islàndia.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosfera
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (107.21.136.116)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 

Follow Me on Pinterest

Eldebat.caton


Perfil de Twitter de Francesc Moreno, editor d'eldebat.cat
 
L'OPINIÓ MÉS LLEGIDA
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat