RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
05/04/2012 13:09
Algunes escoles interpreten cançons de protesta sota l'amenaça d'expedients disciplinaris del Govern Balear del PP
Sin título
La comunitat educativa de les Illes planta cara a l'ofensiva anticatalana de Bauzá
J.M.
Les respostes ciutadanes a l’ofensiva anticatalana del Govern de José Ramón Bauza van aflorant amb força i originalitat a les Illes. A les vagues de fam dels activistes Jaume Bonet, primer, i Tomeu Amengual, després, i la manifestació multitudinària a Mallorca el passat 25 de març, ara cal sumar algunes inspirades accions del món educatiu balear, en què estudiants i professors han elaborat en el marc de la campanya Enllaçats per la llengua creacions musicals de protesta.

El cas més recent el trobem a l'IES Felanitx, que s'ha sumat a la campanya amb una cançó que versiona el popular tema Jenifer dels Catarres i l'han convertida en José Ramón (vídeo), amb una tornada a favor del català i per la lluita conjunta pels drets lingüístics dels ciutadans de les Illes.L’acció de IES Felanixt pren el relleu de l'institut de Marratxí, que a finals de març va enregistrar un vídeo en què els estudiants cantaven una altra cançó en favor del català. En aquell cas el tema s’inspirava en Illes dins un riu de Tomeu Penya, amb l’autorització expressa del popular cantautor mallorquí.El vídeo, molt seguit a la xarxa, va suposar l’amenaça de l’obertura d’un expedient disciplinari per part de la Conselleria d’Educació, tal i com va anunciar la directora de planificació educativa, Mercedes Celeste. “Els instituts no són perquè determinats col·lectius els facin servir de caixes de ressonància”, va dir el conseller d'Educació, Rafael Bosch. Ara per ara i malgrat les accions de protesta de la societat civil de les Illes, res fa pensar que el govern popular retiri el decret que suprimeix l'obligatorietat del sector públic de Balears de conèixer el català.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
2Veure i / o afegir comentaris
Abril:Reverdeix l'esperança en veure la joventut disposada a lluitar pe... Antoni Ferret:Força, companys/es!!
Abril
05 21:35:14/04/2012
Reverdeix l'esperança en veure la joventut disposada a lluitar per la defensa de la llengua. Endavant!!!!
Antoni Ferret
05 14:13:13/04/2012
Força, companys/es!!
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (54.197.87.25)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 

Follow Me on Pinterest

Eldebat.caton


Perfil de Twitter de Francesc Moreno, editor d'eldebat.cat
 
L'OPINIÓ MÉS LLEGIDA
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat