RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
12/06/2012 17:02
Carta Lector
Responsabilitat institucional?
Francesc Sánchez. Regidor d’Educació de l'Ajuntament Canovelles
Ara més que mai, hem de lluitar i denunciar que les retallades en educació no són una conseqüència de la crisi econòmica sinó més aviat una excusa per desmantellar el sistema d’educació pública de qualitat que tants esforços ens ha costat aconseguir.

Des de l’administració local fem una crida a tota la comunitat educativa, estudiants, professionals de l’educació i canovellins i canovellines en la defensa aferrissada del model educatiu públic de qualitat. No podem permetre les retallades que afecten les polítiques educatives ja que vulneren els drets i les conquestes aconseguides i posen en perill la igualtat d’oportunitats, la cohesió social i per tant el futur dels nostres infants i joves.

Durant aquests dies, el Govern Central i el de la Generalitat de Catalunya anuncien més retallades en educació. El Govern de la Generalitat ha manifestat que mantenir una escola bressol era un luxe i que no és competència seva. De fet, ja ha anunciat que dels 1800€ que aportava per escolar en la cofinanciació de les escoles bressols, aquest curs 2012-2013, només n’aportarà 1000 €. Ara més que mai, l’amenaça que desaparegui l’educació pública infantil pot ser una realitat.

Altres exemples són el finançament inexistent per part del Govern de la Generalitat a les oficines de matriculació escolar (OME) dels ajuntaments, o l’últim anunci del Govern de la Generalitat, que ens ha deixat sense alè: a dos mesos de finalitzar el Pla Educatiu d’Entorn, se’ns comunica que, com que en els pressupostos generals de l’Estat no s’ha fet cap dotació pressupostària per continuar el conveni corresponent, aquest Pla, que ja ha estat prèviament executat, no es podrà finançar. És a dir, d’un dia per l’altre hem hagut de suspendre totes les activitats i serveis del Pla Educatiu d’Entorn.

Quina responsabilitat institucional entre administracions és aquesta? Nosaltres considerem que les coses es poden fer d’una altra manera, des del diàleg, la reflexió i la corresponsabilitat amb sentit comú, perquè els ajustos pressupostaris no recaiguin damunt dels més vulnerables, el nostre jovent.

No podem permetre que es continuï desmantellant l’educació pública, hem de respondre tots plegats reafirmant el nostre compromís amb el dret irrenunciable del manteniment d’uns serveis públics d’educació. L’educació ha de tenir una prioritat en la despesa pública, perquè no és un servei sinó un dret universal que moltes generacions han lluitat per aconseguir.

Els nostres infants i joves no han de pagar aquesta crisi. Des de l’administració local tenim l’obligació de garantir i exigir una educació de qualitat, per a tots els joves canovellins i canovellines, perquè som conscients que l’educació és el futur de la nostra societat.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (50.19.33.5)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 

Follow Me on Pinterest

Eldebat.caton


Perfil de Twitter de Francesc Moreno, editor d'eldebat.cat
 
L'OPINIÓ MÉS LLEGIDA
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat