RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
14/07/2012 20:01
Dimecres va parlar de 65.000 milions
El govern central quantifica ara en 56.000 milions l'estalvi amb les retallades
Redacció
Els números ballen. el Govern central va donar dimecres, quan el president espanyol, Mariano Rajoy, va presentar la bateria de duríssimes retallades que divendres va aprovar el Consell de Ministres en compliment de les exigències europees per atorgar el rescat de fins a 100.000 milions destinat a la banca, la xifra de 65.000 milions d'estalvi. Una quantitat que aquest dissabte, i sense cap comunicació als mitjans ni a la ciutadania per part del Govern, s'ha rebaixat fins als 56.400 milions.

Aquesta és la xifra que ha publicat aquest dissabte, de matinada, el lloc web 'thespanisheconomy.com', en anglès i destinat primordialment als inversors estrangers. En aquest lloc web, propietat del ministeri d'Economia, s'ha publicat una quantificació de les mesures aprovades divendres pel Consell de Ministres. Amb un impacte estimat de 13.500 milions aquest 2012, 22.900 milions el 2013, i 20.000 milions el 2014. En total, 56.400 milions d'estalvi (sumant increment d'ingressos i retallada de despeses) previstos per als propers dos anys i mig. Una quantitat inferior de 8.600 milions a l'aportada fins ara pel Govern central.

Poca transparència
La poca transparència del Govern central al respecte ha estat també notable. Divendres, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que va aprovar les retallades, els periodistes van preguntar directament al ministre d'Economia, Luis de Guindos, per l'impacte total de les mesures. Sense cap resposta directa.

22.100 milions per l'IVA, 13.800 per l'atur
El document del Govern central per als inversors estrangers detalla també que gairebé un 40% de l'estalvi, 22.100 milions d'euros, correspondrà a l'augment de l'IVA. L'altra gran partida serà la disminució de les prestacions d'atur (que Rajoy va presentar com una mesura per estimular la "recerca activa" de feina, i no pas d'austeritat), per valor de 13.800 milions.

Document del ministeri d'Economia per als inversors estrangers
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
3Veure i / o afegir comentaris
Josep Pages I Canaleta Cardedeu:RAJOY , Te que apujar els Impostos als ... Antoni Ferret:Doncs es veu que no ve d'un pam, 65 o 56. "que Rajoy va p...
Josep Pages I Canaleta Cardedeu
17 13:49:43/07/2012
RAJOY , Te que apujar els Impostos als més Rics i grans Fortunes apuja el preu del Alcohol i Tabac Treura molts COTXES OFICIALS I FESTES Treura CONSELLS COMARCALS A Catalunya si no hufa Artur Mas
Antoni Ferret
14 23:26:37/07/2012
Doncs es veu que no ve d'un pam, 65 o 56. "que Rajoy va presentar com una mesura per estimular la "recerca activa" de feina, i no pas d'austeritat" [la reducció de la prestació d'atur], el poca-vergonya, ¿i si no en troben, de feina, i si no n'hi ha, com de fet no n'hi ha? Aquesta retallada és la més sensible i la més injusta.
mercé coromines
14 21:25:13/07/2012
Poca transparencia i molt poca vergonya té aquest govern.Sempre l´informació ha de arribar per un mitja extranger i per estranyers.Que vingui qui tingui que venir el més aviat posible.Sini no ens hem sortirem
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (54.82.229.76)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 

Follow Me on Pinterest

Eldebat.caton


Perfil de Twitter de Francesc Moreno, editor d'eldebat.cat
 
L'OPINIÓ MÉS LLEGIDA
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat