RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
16/07/2012 09:43
La prima de risc espanyola s'enfila fins als 549 punts a les portes de dues emissions de deute
Sin título
Els mercats comencen la setmana a la baixa
X.A.
Els mercats financers europeus han obert amb descensos una nova setmana pendent d'Espanya. Mentre l'ajuda a la banca espanyola es va concretant, les ombres sobre un possible rescat de tota l'economia de l'Estat planen sobre unes borses escèptiques.

Espanya se la juga aquesta setmana amb dues emissions de bons que calibraran la capacitat de finançar-se de la seva economia i la confiança dels inversors en els darrers ajustos. I és que serà la primera emissió des de la decisió d'apujar l'IVA, entre d'altres mesures. I també des que l'Eurogrup va aprovar el rescat de la banca espanyola de fins a 100.000 milions d'euros.

Demà dimarts, l'Estat subhastarà lletres del Tresor a 12 i 18 mesos i dijous bons de l'Estat amb venciment al 2014, 2017 i 2019. En l'última emissió, el 19 de juny, el Tresor va col·locar 3.039 milions a 12 i 18 mesos, amb un interès mitjà del 5,07% i del 5,10% respectivament. El 5 de juliol va emetre deute a 3 i 5 anys a un interès mitjà del 5,08% i del 5,53% respectivament. En tots dos casos va haver d'apujar l'interès ofert als inversors per aconseguir el finançament previst.

L'Íbex cau un 0,7%
Amb aquesta setmana per endavant, la prima de risc ha obert aquest matí amb dubtes i un cert retrocés fins als 538 punts bàsics. A partir d'aquí s'ha començat a enfilar fins als 549, amb el bo espanyol al 6,72%. La setmana passada aquest interès va superar el 7%.

L'Íbex-35, índex de referència de la borsa espanyola, ha obert amb un descens de fins al 0,7%. La resta de places europees també cotitzen a la baixa, amb descensos d'entre el 0,1% i el 0,4%. Les borses asiàtiques han tancat aquesta matinada en to mixt. El Nikkei japonès ha patit un lleuger retrocés, del 0,15%.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (54.204.217.249)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 

Follow Me on Pinterest

Eldebat.caton


Perfil de Twitter de Francesc Moreno, editor d'eldebat.cat
 
L'OPINIÓ MÉS LLEGIDA
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat