RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
16/07/2012 16:48
Sense tenir en compte l’impacte de les darreres retallades
Sin título
L’FMI també pronostica que Espanya seguirà en recessió el 2013
Redacció
Espanya no tornarà a créixer el 2013, com s’havia calculat fins ara, sinó que seguirà en recessió. Això és el que ha assegurat aquest dilluns el Fons Monetari Internacional, en les seves previsions per a l’any que ve. Una previsió que rectifica la que va fer fa només tres mesos, i que augurava un mínim creixement per a l’any que ve. Aquests càlculs de l’FMI arriben l’endemà que el banc nord-americà d’inversions Goldman Sachs també empitjorés els seus pronòstics per a Espanya.

Cada nou càlcul, més negatiu
Segons els nous càlculs de l’FMI, l’economia espanyola caurà aquest 2012 un 1,5%, tres dècimes menys del que preveia l’organisme a l’abril. Però aquesta lleu millora es compensarà de sobres el 2013, quan la caiguda serà d’un 0,6%, en comptes del creixement del 0,1% que preveia l’FMI a l’abril. Aquesta previsió de l'abril ja havia rebaixat l'anterior, del gener, que donava un increment de l'economia del 0,3%.

Aquests pronòstics, a més, encara podrien empitjorar en un futur. I és que l’FMI ha fet els seus càlculs abans de les darreres retallades del Govern de Mariano Rajoy –pujada de l’IVA, rebaixa de la prestació d’atur i del sou dels funcionaris–, que són susceptibles d’alentir el consum i, en conseqüència, agreujar la recessió.

El pitjor, a finals d'any
Sense tenir en compte aquesta dada, l’FMI veia l’inici de la recuperació el quart trimestre del 2013, quan creu que l’economia creixerà d’un 0,6% en el còmput internaual, comparant les dades amb les del mateix període de l’any anterior. És clar que justament el darrer trimestre del 2102 serà el pitjor del viacrucis que ens espera: una caiguda de l’economia del 2,3%, en el còmput interanual.

Goldman Sachs també empitjora les previsions
Les previsions de l’FMI, una de les poques veus que encara pronosticava creixement a Espanya el 2013 –juntament amb el Govern espanyol, que segueix parlant d’un creixement del 0,2%–, se sumen a d’altres mals auguris. Només un dia abans, un informe del banc nord-americà Goldman Sachs també empitjorava les seves previsions, assegurant que el PIB espanyol caurà un 1,4% aquest any i un 1,2% el 2013, mentre que fins ara donava una caiguda de l'1,2% aquest any i de gairebé estabilitat (-0,1%) el 2013.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
1Veure i / o afegir comentaris
Antoni Ferret:Què saben ells? Qui són aquesta gent per fer pronòstics? ...
Antoni Ferret
16 23:50:49/07/2012
Què saben ells? Qui són aquesta gent per fer pronòstics? I si van dir una altra cosa fe només tres mesos, com sabem quina és la bona? L'FMI és l'organisme que va arruïnar quasi tots els països del món, amb els seus plans imposats. Si tinguessin vergonya callarien.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (50.19.74.67)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 

Follow Me on Pinterest

Eldebat.caton


Perfil de Twitter de Francesc Moreno, editor d'eldebat.cat
 
L'OPINIÓ MÉS LLEGIDA
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat