RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
23/09/2012 14:21
Sin título
Brussel·les, preocupada per Catalunya
Redacció
A la Unió Europea es veu amb preocupació la dinàmica iniciada a Catalunya després de la manifestació independentista de l’Onze de Setembre i el gir sobiranista del president Artur Mas, segons explica aquest diumenge el diari ‘El País’, en grans titulars en la portada.

Segons aquesta informació, a partir de “mitja dotzena de fonts” comunitàries, la inquietud de Brussel·les apunta bàsicament en dues direccions. Per una banda, hi ha preocupació pel fet que una de les Comunitats Autònomes més riques “ha de demanar un rescat a l’Estat” i, paralel·lament “amenaça amb la independència” i exigeix ”aportar menys recursos a les arques de l’Estat, ara que la salut dels comptes públics genera dubtes”. Amb l’afegit dels “problemes polítics” que això pot ocasionar a Espanya.

A la vegada, tot i que “algunes de les reivindicacions catalanes es veuen amb certa simpatia”, també preocupa el “risc d’efectes mimètics en d’altres llocs” de les reivindicacions independentistes catalanes.

La informació també assenyala que a Europa no es veuen “raons” per a la independència, i que, tot i que “es pot entendre l’aspiració de millorar el finançament”, el que no s’entén és que “es creui tan a la lleugera aquesta línia de les aspiracions independentistes”.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
4Veure i / o afegir comentaris
Francesc:No he sabut mai el què fan aquests de Brusel.les, a part de le... Ferran:Lògic, La UE està actualment dirigida per sinistres personatges ...
Francesc
24 15:39:45/09/2012
No he sabut mai el què fan aquests de Brusel.les, a part de les cadires buides i la prohibició de fotografiar l'hemicicle, per què sempre està pràcticament buit, es varen fer famosos quan reclamaven la construcció d'un jacuzzi o cosa semblant. però quan es parla d'Europa, no ens enganyem, surten els caps d'estat, sense que el parlament europeu hi tingui res a veure.
Ferran
23 21:04:06/09/2012
Lògic, La UE està actualment dirigida per sinistres personatges ultra lliberals a qui Espanya els deu uns 800.000 milions de eurus, 20.000 dels quals surten cada any de Catalunya. Si ens independitzem podrem decidir si seguim pagant un deute privat contret per la banca espanyola o si pel contrari fem com Islàndia i dediquem aquests diners a cercar aliats i inversors fora del nucli mafiós de la UE.
Antoni Ferret
23 20:10:58/09/2012
Brussel·les que es preocupi per lo molt malament que està orientant la política europea i la política dels estats membres.
miquelscp
23 19:49:02/09/2012
Preocupats? En Quintà deia que aquest tema "ni parlar-ne"...I vés per on, sí que se'n parla!
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (107.20.30.170)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 

Follow Me on Pinterest

Eldebat.caton


Perfil de Twitter de Francesc Moreno, editor d'eldebat.cat
 
L'OPINIÓ MÉS LLEGIDA
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat