RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
03/09/2012 11:13
Sin título
Els nous telenotícies de TVE, una mala notícia
Jordi Garcia-Petit
A Espanya la majoria de la població –que tan poc llegeix– s’informa per mitjà dels telenotícies. Això fa que els programes informatius siguin el mascaró de proa de les televisions, i que per a les televisions públiques constitueixin l’expressió més evident de la seva condició de servei públic, sempre que es garanteixi la informació objectiva, veraç i plural.

La contrareforma en tots els fronts del govern del PP havia d’arribar tard o d’hora a la televisió pública estatal i, en particular, als seus serveis informatius, els de més audiència d’Espanya. A més, necessitava fer-ho amb urgència per donar una versió manipulada i edulcorada de la política del Govern, cada cop més qüestionada, i refermar la ideologia de dretes.

No és que els telenotícies de l’etapa anterior fossin cap meravella; ni de bon tros eren els millors del món com van pretendre certs obscurs premis. Eren llargs fins l’avorriment, mal estructurats, confusos, reiteratius (portada, notícia, resum), amb molt material intranscendent, massa successos i futbol fins embafar. Però contenien prou informació política, equilibrada i objectiva, per salvar-se finalment.

La inefable portaveu del PP, María Dolores de Cospedal, els va sentenciar quan va dir “les informacions de TVE deixen molt que desitjar en l’àmbit polític”. Paraules que s’han d’entendre en el sentit que aquell àmbit polític no era del gust del PP.

Ara els telenotícies seran formalment com els d’abans o pitjor i, a sobre, al servei exclusiu de la política de (des)informació del PP. Estan procedint a canvis significatius de personal en els serveis informatius posant-hi en llocs clau professionals que procedeixen de Telemadrid i de la Cope. Amb això està tot dit.

Assistim al retorn dels temps informatius nefastos d’Afredo Urdaci, conseller àulic en comunicació de José María Aznar. Urdaci, en espera del premi als serveis prestats, s’ha descarat dient que “els que m’estimen desitgen que torni”.

Els ideòlegs del PP haurien de recordar que la manipulació informativa és només relativament efectiva. No els va servir de res en ocasió de la vaga general del 20-J del 2002 ni en els moments dramàtics dels atemptats de l’11 de setembre de 2004, però és una violació gravíssima de principis i drets fonamentals.

La contrareforma general del PP deixarà molta degradació i calcinació. S’hauran de recuperar conquestes socials i nivells de qualitat començats a guanyar 30 anys enrere.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
3Veure i / o afegir comentaris
JoMateix:No són nous. Són antics, molt antics. Són vi ranci. BENJAMIN:Es un segrest de la informació i aleshores de la democràcia. M...
JoMateix
13 02:40:14/09/2012
No són nous. Són antics, molt antics. Són vi ranci.
BENJAMIN
07 16:58:01/09/2012
Es un segrest de la informació i aleshores de la democràcia. Mentides,manipulació,primar o desestimar notícies, de manera reiterativa, seguint táctiques nacionalsocialistes i d´altres regimens dictatorials, que si influeixen a la població.
Vicenç Marquès i Sanmiquel - SABADELL (vallès Occidental) CATALUNYA
05 13:39:00/09/2012
Per dir el que diuen els informatius de TVE, més valdria que no diguessin res i en comptes d'un pseudo "TELEDIARIO", podrien passar una pel·lícula de riure que a tothom li faria més bé que no pas haver d'aguantar les desinformacions de la cadena.Sort que encara hi ha alguna cadena de televisió que diu les coses que s'han de dir i totes pel seu nom.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (54.234.217.247)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 

Follow Me on Pinterest

Eldebat.caton


Perfil de Twitter de Francesc Moreno, editor d'eldebat.cat
 
L'OPINIÓ MÉS LLEGIDA
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat