RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
02/08/2012 15:19
Sense títol
Paradoxes del PSC
Francesc Moreno
Cada vegada són més les persones que, provinents de diversos àmbits polítics, assisteixen amb estupor a la deriva de la política catalana. La postura de CiU té una explicació senzilla que ja he repetit. Es tracta d'amagar els escàndols de presumpta corrupció sota el mantell de la bandera. El patriotisme pot ser l'últim refugi dels canalles, com va dir Samuel Johnson. Paral·lelament, CiU intenta aconseguir que les seves polítiques i prioritats antisocials passin desapercebudes sota la coartada que són imposicions de Madrid o Brussel·les i que no hi ha alternatives. Es tracta d'arribar a unes noves eleccions en la propera primavera que li serveixin per perpetuar-se en el poder. CiU promet el cel d'aquí a dues legislatures, mentrestant vivim en l'infern. Ho tenen fàcil gràcies als seus "col·laboradors necessaris": PP i PSC.

És mes rocambolesc el que succeeix al PSC. El PSC hauria de centrar la seva actuació política a denunciar que el Govern ha optat per desarborar la sanitat pública o que es deixin de pagar serveis socials, enfront d'altres alternatives sempre possibles (se'n recorden de l'impost de successions?). Els socialistes haurien de defensar que abans de maltractar als més febles s'eliminin les subvencions a la premsa afí o a entitats que són utilitzades com a instrument descarat de les polítiques del Govern, o que s'eliminin els Consells Comarcals, per posar alguns exemples dels molts existents. El PSC s'hauria d'haver negat a parlar del pacte fiscal fins que s'hagués convocat una cimera de partits per pactar què i on es retalla, i quines polítiques econòmiques es desenvolupen pel Govern. En lloc d'això, els socialistes es dediquen a seguir les regles del joc que imposa CiU com un corderet que va cap a l'escorxador sense protestar. I, de forma estrafolaria, els que es queixen i apareixen en la premsa diàriament són aquells als quals aquesta subordinació els sembla insuficient i demanen pura i simplement la rendició incondicional.

El PSC viu presoner d'una banda d'un grup de polítics d'arrel nacionalista que porten més de trenta anys en primera linea gràcies a uns votants i a un partit que en el fons no ha estat mai el seu a nivell emocional, però del que han viscut a cos de rei gaudint dels càrrecs representatius de major relleu. Per una altra, d'una direcció que sembla no haver pres el pols a la situació i no haver assumit que representen, encara, al principal partit de l'oposició i no als seus legítims interessos com a alcaldes o diputats. El PSC és un partit en trànsit de desaparició si no es produeix una catarsi. Encara que no veig qui o què pot produir-la.

Mentre els joves emigren, les empreses tanquen i cada vegada més persones viuen en l'exclusió social, els polítics segueixen preocupats per com assegurar-se les seves prebendes de la forma més duradora possible. Segons sembla és molt més rendible políticament crear problemes que resoldre'ls.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
18Veure i / o afegir comentaris
JoMateix:Carlos: Aquí al costat, en aquest mateix web, hi ha un article... JoMateix:Enric: Santa innocència! Quan parles de la 3a força política (...
JoMateix
27 18:10:17/08/2012
Carlos: Aquí al costat, en aquest mateix web, hi ha un article d'un company de partit i d'ideologia d'en Moreno anomenta "La traïció". Fa referència a la "llibertat individual" de Maragall. "No hase falta desir nada más", oi que no? Perquè suposo que quan els diputats del PSC a Madrid voten a favor del corredor central ho fan basant-se exclusivamenten la seva llibertat indiviual, i no pas en la defensa de cap poble, cert?
JoMateix
27 18:04:37/08/2012
Enric: Santa innocència! Quan parles de la 3a força política (4a en aquell moment si no recordo malament) et refereixe sal PP, suposo. De veritat et creus que el PP hagués participat en l'elaboració de l'estatut? De fet, ja ho va fer. Cal recordar-ho pq alguns només recorden el que els interessa. EN Piqué va estar implicat en el proces malgrat que no tenia força política per impedir res (al marge del Pacte del Tinell, fet a com a resposta a les agressions d'Aznar). En Piqué es va centrar en l'aspecte econòmic, que ell prioritzava a un estatut que trobava innecessari i massa dens pel seue xcés normatiu. Des de Madrid van tenir por que acabés massa implicat i li van ordenar que es retirés. Al cap d'un temps abandonava el càrrec i el partit. Alguns tenim memòria.
JoMateix
27 17:58:25/08/2012
Perdoni però al PSC, d'haver-hi nacionalistes, n'hi ha de dos tipus. No només d'una mena. Exemple: En Bustos no seria del mateix tipus de nacionalisme del que vostè insinua sinó dle contrari. M'explico? Quina temps aquells en que fins i tot el PSOE reconeixia el dret dels pobles a la lliure determinació! Hi pot haver res més d'esquerres? POdem tenir eines per sortir de la crisi sense capacitat per governar-nos? Aquestes coses el carrer també les té presents, cada dia més.
Joanot
15 14:24:02/08/2012
La principal paradoxa del PSC és que es fa dir PSC quan de fet és una pura franquícia del PSOE.
robert garcia
10 18:45:48/08/2012
Un dels problemes del PSC és el divorci intelectual amb el seu cos de votants. Els seus votants, no participen, no opinen, gairebé ni pensen. Voten de manera automàtica sense cap altre criteri que el que puguin rebre dels diferents activadors i agitadors mediàtics als que estan sotmesos. Son una massa adicta i fidel als principis fonamentals del movimiento en versió post-franquista. I el PSC n' és el guardià i dipositari. Però per si fan el tonto, hi ha el PP i Ciutadans o fins i tot el mateix PSOE, disposats a anar corrents a recullir la fruita que el PSC deixa de recullir. Els funcionaris, privilegiats per cert, que dirigeixen el PSC en son plenament conscients, i per tant fan veritables equilibris per tal de mantenir una certa compostura.
robert garcia
10 18:30:42/08/2012
Cal trobar fòrmules que permetin al PSC recuperar el protagonisme i coliderar el procés independentista des d' una optica racional. La pitjor cosa que podria passar-li al PSC és la de quedar-se en una mena de Ciudadanos o PP , defensors acèrrims de la caverna. Avui el progressisme és independentista. La reacció és unionista. Ara bé , l' independentisme ha de ser conscient que la catalunya independent ha de reflectir la realitat. PSC, sigues valent i dona el pas!!!!
paradoxa: l'espanyolisme com a causa del nacionalisme
07 18:59:57/08/2012
Joaquim: en una Catalunya independent els que teniu doble identitat catalana i espanyola,hom podreu seguir sent exactament igual que els que ténen identitat catalana i romanesa o catalana i marroquina.One stà el problema? Els catalans que no tenim cap mena de vinculació sentimental,familiar,cultural,amb Espanya (com tu o en Moreno) tenim tot el dret del món a ser reconeguts pel que som.Ningú nega el teu dret a la doble identitat o a la única identitat espanyola,faltaria més. Qui és el demòcrata i respectuós amb les identitats personals? Tu? negant la meva? O jo? respectant la teva... Una resposta raonada,sisplau.
Joaquim
07 11:00:32/08/2012
paradoxa:....., I ser català i obligar als catalans i espanyols a la "unidentitat" catalana, sí que està bé ? Ah, i no cal vota CIU si ets d'esquerres i nacionalista català, pots votar ERC o CUP i més, més....
Santi Vidal
03 14:00:08/08/2012
"El PSC és un paretit en trànsit de desaparició si no es produeix una catarsi". Totalment d'acord, anar contra el concert, contra el corredor mediterrani, contra l'autodeterminació ( és a dir, contra Catalunya, contra Europa i contra la democràcia) és un disbarat.
enric
03 11:43:35/08/2012
Si, Antoni Ferret, el sectarisme del Pacte del Tinell, excloent a la tercera força política de Catalunya de tota negociació, quan s'estava planejant un nou Estatut, desraó d'un procés estatutari, quan després de 23 anys de dreta conservadora nacionalista, tocava administrar el país amb un nou enfocament: Hi havia moltes competències per adminstrar, en comptes de dedicar totes les energies a canviar les regles de joc de forma sectària renunciant al federalisme i lliurant-se a la ideologia nacionalista! ... en fi, els recomano la lectura de l'article de Antonio Elorza avui a El País QUO VADIS HISPANIA? http://elpais.com/elpais/2012/07/25/opinion/1343247910_328084.html
Incroyable
03 03:38:43/08/2012
We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender. Res mes a afegir
carlos
02 23:35:45/08/2012
No se deje intimidar señor Moreno. Hitler o Franco tambien llamaban traidores a los que no comulgaban con el nazismo o el fascismo franquista. Los que reniegan de la libertad individual para defender la de los pueblos son unos totalitarios ya sean fascistas o comunistas.
Incroyable
02 22:08:44/08/2012
Efectivament el patriotisme es l'ultim refugi dels canalles. I el patriotisme de l'invasor es l'ultim refugi dels canalles traidors.
paradoxa: l'espanyolisme com a causa del nacionalisme
02 21:19:52/08/2012
Si en Moreno vol que el debat sigui dretes-esquerres,primer de tot hauria d'estar a favor de "tancar" el debat de l'eix nacional tot apostant per un referèndum independentista.L'eix nacional condiciona tota la política i negar-ho no impedeix que sigui així.La paradoxa de Moreno és que a causa del seu espanyolisme,és CiU qui concentra els vots.No es pot demanar a la gent que per ser d'esquerres hagim de suicidar-nos o avergonyir-nos de ser catalans.Que els catalans que també sou espanyols ens obligueu a la vostra doble identitat,és qualsevol cosa menys un acte noble i d'esquerres.La paradoxa és Catalunya: un país d'esquerres que ha de votar a la dreta perquè l'esquerra majoritària defensa l'Espanya nacional i radial,anant en contra dels interessos de la gent del país.
Antoni Ferret
02 21:17:42/08/2012
Sí que els falta un retorn al seu passat. Els seus programes de 1977. Un pacte del Tinell molt més atrevit, la plena raó de l'Estatut i una política radicalment d'esquerres. La política federal. I plantar cara a CiU.
Plumalba
02 17:29:58/08/2012
No estic d acord. Ja està bé: Protesto! Sóc català, vull ser socialista i no trobo un partit socialista o socialdemòcrata que empari la meva voluntat de disposar d un país propi. El Psc s'ha d aclarir: o pSc o psC. http://marquemelseuros.wordpress.com/
enric
02 17:11:45/08/2012
Jo em vaig decebre del PSC arran del primer tripartit, colla de sectaris que van ser capaços de començar el seu govern signant el pacte del Tinell i ficant-nos en la desraó del nou Estatut. La resposta des de l'esquerra a aquell despropòsit va ser el naixement de Ciutadans, partit que si bé s'ha consolidat no ha crescut prou com per fer reflexionar al PSC. Els arguments dels seus articles, amb els que estic plenament d'acord cada vegada recorden més als plantejaments de Ciutadans ... Perquè el Debat menysprea Ciutadans? Per què mai hi ha una referència a les seves propostes?
miquelscp
02 16:14:37/08/2012
Qualsevol cosa menys constatar que el projecte federal espanyol és impossible.Mai llegireu res de Moreno demanant l'eliminació de les diputacions,delegacions del govern espanyol,Ministeris sense competències,reducció dràstica de militars (més de 137.000 quan Gran Bretanya no arriba ni als 80.000)...Els Consells comarcals fan una funció vital en molts llocs del país (no pas així a l'àrea metropolitana on sí que hi sobren).En fi: res de nou.El PSC acabarà com la UCD.I encara ens falta el partit EUROPEU (i no pas només espanyol com voldria Moreno) que entengui que estem davant la Xina.L'europeisme no és compatible sense una Catalunya independent,tan independent com Dinamarca.Pretendre que l'europeisme és possible posant Catalunya al nivell de Ceuta o La Rioja,és una estupidesa espanyolista.Sense Espanya,els catalans mai més patirem el PP ni...el PSOE!
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (50.19.74.67)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 

Follow Me on Pinterest

Eldebat.caton


Perfil de Twitter de Francesc Moreno, editor d'eldebat.cat
 
L'OPINIÓ MÉS LLEGIDA
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat