RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
09/08/2012 09:12
El líder de l'acció diu que ho tornarà a fer
Sin título
En llibertat amb càrrecs els dos sindicalistes detinguts per assaltar supermercats
Redacció
Els dos sindicalistes detinguts per l'assaltament de dos supermercats han estat deixats en llibertat amb càrrecs. La Policia Nacional havia detingut dos dels membres del Sindicato Andaluz de Trabajadores acusats d'entrar en dos supermercats d'Andalusia i endur-se menjar sense pagar. El sindicat, juntament amb l'alcalde de la localitat sevillana de Marinaleda i diputat d'IU al parlament andalús, Juan Manuel Sánchez Gordillo, van fer aquesta acció dilluns per repartir el menjar entre els aturats. Sánchez Gordillo va repartir-los ahir directament a una trentena de famílies perquè el Banc dels Aliments no el va acceptar.

El Ministeri de l'Interior va ordenar la detenció dels sindicalistes responsables del saqueig. Sánchez Gordillo no ha estat detingut però rebrà una citació judicial per la seva qualitat d'aforat. El diputat d'IU addueix que no va entrar als supermercats sinó que es va quedar a fora, megàfon en mà, per fer maniobres de distracció. En tot cas, ha declarat que no pensa aturar les accions: “Si m'han de detenir cada vegada, m'hauran de detenir moltes vegades fins que atenguin els cinc milions d'aturats, que els tenen abandonats. Això sí que és delicte”. Per al Ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, la fi no justifica els mitjans i creu que si no es prenen mesures “això és la llei de la selva”.

L'alcalde de Marinaleda no s'ha mossegat la llengua a l'hora de respondre a l'ordre de detenció pels saquejos del súper, i ha qualificat Fernández Díaz, de “feixista”. “És terrorisme d'Estat, el franquisme ha tornat”, ha afegit. Sánchez Gordillo ha qualificat l'acció de saqueig de “pacífica” i també “ridícula” perquè “no arriba ni a furt”. L'ha comparat amb el sector financer: “Per què no detenen a Botín i altres banquers que roben milers de milions?”. També ha recordat la corrupció política i el 'cas dels ERE' que esquitxa el PSOE andalús, i ha criticat el suport del seu partit, IU, al govern andalús.

Rebuig de Griñán
El socialista José Antonio Griñán, president andalús gràcies al suport d'IU, ha criticat les accions de Sánchez Gordillo i el Sindicato Andaluz de Trabajadores, que ha titllat de “barbaritat”. Oficialment, IU no aprova l'acció però els pocs dirigents del partit que es pronuncien, hi simpatitzen. Gaspar Llamazares el va aplaudir, i també membres d'IU a Andalusia i del govern andalús, com la secretària general d'Habitatge, Amanda Meyer.

Andalusia té més d'1,3 milions d'aturats i una taxa d'atur del 33,9%, la més alta d'Espanya. No obstant, accions com aquestes no ajuden precisament a què l'Estat recuperi la confiança ni d'Europa perquè presti l'ajuda necessària, ni dels mercats perquè deixin d'especular en contra, ni de les empreses multinacionals perquè inverteixin a Espanya.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
2Veure i / o afegir comentaris
Josep Maria:Ve aqui tenem les esquerres. Robar! Perque no donen el seu ... Antoni Ferret:Pot ser una acció "discutible", però bellíssima. Una acci...
Josep Maria
09 16:13:06/08/2012
Ve aqui tenem les esquerres. Robar! Perque no donen el seu sou ?
Antoni Ferret
09 14:23:33/08/2012
Pot ser una acció "discutible", però bellíssima. Una acció de les que caldria prendre contínuament, fins a fer que les coses canviïn.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (23.20.20.195)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 

Follow Me on Pinterest

Eldebat.caton


Perfil de Twitter de Francesc Moreno, editor d'eldebat.cat
 
L'OPINIÓ MÉS LLEGIDA
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat