RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
16/08/2012 10:45
Acceptarà la proposta del CoNCA
Sin título
Mascarell, favorable a obrir el Premi Nacional de Cultura a escriptors en castellà
Redacció
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, acceptarà la proposta, si es produeix, del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) de què autors catalans que escriuen només en castellà optin al Premi Nacional de Cultura de la Generalitat. El president del CoNCA, Carles Duarte, va dir ahir que haurien d'optar-hi i, tot i que encara no ha fet una proposta formal, si la fa, Mascarell la “respectarà”.

"Crec que no és dolent fer una reflexió sobre aquests guardons i incorporar-hi aquells escriptors que s'expressen en llengua castellana, no és una mala reflexió i penso que és bo que la fem", ha valorat Mascarell, que ha recordat que la llei obliga el Govern a acceptar la proposta del CoNCA.

Duarte considera que els autors catalans en llengua castellana estan discriminats i "no són tractats justament ni aquí ni fora d'aquí". "Des de determinats espais literaris espanyols se'ls considera catalans, i a Catalunya no se'ls acaba de reconèixer del tot", va afegir en una entrevista a Efe.

El president del CoNCA va argumentar que el Premi Nacional de Cultura “no és un premi de literatura catalana" i va recordar que en cinema, l'últim premiat va ser Isaki Lacuesta, que dirigeix pel·lícules en castellà. En literatura, l'han rebut escriptors que alternen català i castellà, com Joan Perucho, Pere Gimferrer i Carme Riera, però n'han quedat exclosos d'altres com Ana María Matute, Juan Marsé, Eduardo Mendoza i Juan Goytisolo.

Aquesta és la segona polèmica que se li presenta a Ferran Mascarell aquest estiu, després de la del canvi de nom del MNAC. En aquell cas, s'hi va mostrar favorable i, després de la polèmica generada, va assegurar que es referia només a canviar l'acrònim. Aquest cop s'ha mostrat més prudent. Potser així no s'ha de retractar.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
5Veure i / o afegir comentaris
El Mestre Froilan:Totalment d'acord.ja que e s tracta d'Identificació a... aNÒNIM:Mascarell dimissió. Ja n'hi ha prou d'aquest color! Si és escrit...
El Mestre Froilan
23 11:24:40/08/2012
Totalment d'acord.ja que e s tracta d'Identificació amb Catalunya."Identitat per als catalans" i Identificació per als castellans,Sr Conseller i gràcies. Una altra cosa:Va parlar ddel Congrès Internacional de la Llengua catalana per a l'any 2014,però observo que "se'n va orris".Ànims,Sr Consellers de Cultura,que està "treballant molt bé" per una Catalunya de futur.
aNÒNIM
17 20:52:59/08/2012
Mascarell dimissió. Ja n'hi ha prou d'aquest color! Si és escrit en castellà és cultura castellana. Tant difícil és d'entendre!
Pere Costal
17 11:13:19/08/2012
El Sr. Mascarell faria bé en dimitir i deixar la poltrona a alguna altra persona més compromesa amb Catalunya
Josep Pages I Canaleta Cardedeu
16 15:54:18/08/2012
JO NO estic d´acord , ja que la Cultura de Catalunya te ha de tindra una sola LLENGUA LA CATALANA Per aixo es diu CULTURA Catalana per la seva LLengua Si donen ara permis ala castallana sera una CULTURA BILINGUE NO PAS CATALANA Ques lo que volem es del P.P. I SOCIALISTES Mascarell Conseller de Cultura LO QUE NO SER DE QUINA CULTURA ES CONSELLER ? HE es Socialista DEL P.S.O.E. he
Antoni Ferret
16 11:33:50/08/2012
Jo hi estic d'acord.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (23.20.34.25)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 

Follow Me on Pinterest

Eldebat.caton


Perfil de Twitter de Francesc Moreno, editor d'eldebat.cat
 
L'OPINIÓ MÉS LLEGIDA
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat