RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
19/06/2012 10:53
‘Trending Topics’: Gracias Sara, Ana Obregón, G-20
Franja catalana 350
El català de la Franja ara és “llengua aragonesa pròpia oriental”
Redacció
EL PP ha derogat la Llei de Llengües d’Aragó de l’anterior Govern autonòmic del PSOE i ha convertit el català de la Franja en “llengua aragonesa pròpia de l’àrea oriental”. En l’avantprojecte de la nova llei es suprimeixen l’Acadèmia Aragonesa del Català, l’Acadèmia de la Llengua Aragonesa i el Consell Superior de Llengües d’Aragó, abans de la seva constitució fixada per l’anterior llei.

Només el castellà serà la llengua oficial d’Aragó, tal i com era abans, i la resta seran llengües pròpies, una diferenciació que pretén eliminar qualsevol influència d’organismes de fora d’Aragó, com l’Institut d’Estudis Catalans.

Comentaris: @elspetsoficialPrimer el país valencià, després mallorca, ara la franja. Saben molt bé el que fan.....’ o @jordilacambraAragonés oriental?? Quins nassos... El que es parla a la Franja és català. L'aragonés ja existeix com a llengua, no barregeu conceptes

Continuen les crítiques i les burles a l’assistent dels comentaristes dels partits de La Roja a Telecinco, Sara Carbonero, per les seves intervencions a l’etiqueta ‘Gracias Sara’. Comentaris: @Petetekin: –¿Resultado final, Sara? –Supongo que sí, porque los jugadores se van. –Gracias, Sara”, @Morenodelaplaya ‘- Sara, hay descuento? - Sí, el 50% en Bershka. - Gracias Sara’ o ‏@DAVID17alpino- Sara, ¿Algún cambio en Croacia? - Pues no sé. Yo estoy en Polonia. - Gracias, Sara’.

I seguint amb televisió, l’entrevista que ahir li va fer Julia Otero a Ana Obregón també és un tema molt comentat. Comentaris: @FcoJavierRecio¿Cuánto nos cuesta exactamente que Julia Otero le haga una entrevista a Ana Obregón?’, @valentingarcia2Julia Otero entrevista a Ana Obregón y hablan de sus tetas. Un carajo para Julia Otero. ¿Para eso la ficha TVE?’ o @JordiTunonIntento huir del fútbol. Hago zapping. Ana Obregón hablando de la crisis y de la reforma laboral. Igual sí que necesitamos que nos rescaten’.

El G-20 dóna suport a la recapitalització de la banca espanyola.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
8Veure i / o afegir comentaris
Chente:Ladran, luego cabalgamos Sancho. Esto es otro forma más del impe... AliBay:Doncs així el castellà deu ser català ultramuntà, no?
Chente
24 19:10:51/06/2012
Ladran, luego cabalgamos Sancho. Esto es otro forma más del imperialismo catalán, apropiarse de un territorio que en su tiempo ya nos cerceno Jaime I. Salut a tot@s nacionalets.
AliBay
21 13:19:21/06/2012
Doncs així el castellà deu ser català ultramuntà, no?
JoMateix
21 05:49:30/06/2012
Antoni, no és una manera recargolada de di les coses. És una forma pretesament subtil, tot i que força barroera, d'itentar arraconar la nostra llengua i els seus usuaris. No siguem recargolats, diguem les coses pel seu nom.
JoMateix
21 05:46:35/06/2012
El PP té com a política certificada el genocidi de la llengua catalana i el primer pas és la seva fragmentació i dial·lectització en petits "patois" regionals i folclòrics. Qualsevol persona que voti aquest partit a Catalunya ha de saber que hi està col·laborant. No valen excuses ni al·legar desconeixement. Ja no.
Antoni Ferret
20 10:36:21/06/2012
Quina manera més recargolada de dir les coses!! És català i fora!
AUSETA
20 09:20:55/06/2012
Obsessió malaltissa i xenòfoba dels peperos.
Alerta: feixisme
19 18:38:45/06/2012
Comentari inadequat: la crítica és justa, però parlar de "aquests espanyols", així, de forma universal, recorda molt al feixisme. Els nazis utilitzaven un llenguatge semblant. Ciutadans que es comporten així em fan por, la veritat.
Quin fàstic de gent!
19 12:21:02/06/2012
Suposo que a l'idioma que parla la resta del territori aragonés es deu dir "llengua aragonesa pròpia occidental", no? Aquests espanyols en saben molt d'inventar-se noves llengues, com li diran a les llengues que es parlen a sudamèrica? Comombià, equatorià, etc. o bé les anomenaran "llengua impròpia sudamèricana septentrional"? o potser els posaran números o bé ... és el que té tractar amb nazis-xenòfogs
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (54.227.62.141)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 

Follow Me on Pinterest

Eldebat.caton


Perfil de Twitter de Francesc Moreno, editor d'eldebat.cat
 
L'OPINIÓ MÉS LLEGIDA
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat