RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
20/06/2012 09:29
El líder dels EUA creu que Espanya hauria d'explicar els detalls del rescat
Sin título
Obama sobre Espanya: “Els problemes van sorgir de l'especulació”
Redacció
El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha encarregat de cloure la cimera del G-20 que s'ha celebrat a Mèxic durant dilluns i dimarts. El cap de la Casa Blanca s'ha referit expressament a Espanya, fins a tres ocasions va al·ludir a l'Estat, per recordar que "els problemes van sorgir de l'especulació" (vídeo, minut 20). Ho hagués pogut dir qualsevol dirigent de la part esquerra del Congrés dels Diputats, peró ha estat un dels principals caps mundials qui ha vist en aquesta mala pràctica la mare dels ous de bona part dels mals espanyols.
El líder dels EUA va relacionar l'opacitat del relat que fa Espanya sobre la banca amb els seus problemes de credibilitat financera. Segons Obama, "els problemes van sorgir de l'especulació" i ha assegurat que els mercats es tranquil·litzaran "quan Espanya aclareixi com utilitzarà els diners del rescat a la banca".

Obama ha instat el Govern espanyol ha decidir ,“aviat”, la forma en què procedirà al rescat dels seus bancs i com això afectarà al deute sobirà. "Espanya entén que és important reduir el pes del deute sobirà", va afirmar en un discurs de cloenda on Europa va ser la protagonista principal i, Espanya, un dels personatges claus de la trama.

Missatge de confiança a Europa
Obama va ser contundent amb Espanya, però va mostrar-se més optimista amb Europa i la seva moneda. El líder dels EUA ha lloat el compromís europeu amb l'adopció de polítiques de creixement i una més gran integració financera i bancària.

El president nord-americà, que també es va reunir amb tots els representants de l'euro (Alemanya, França, Itàlia i Espanya, més el Regne Unit) va parlar en privat amb la cancellera alemanya, Angela Merkel. "Els europeus estan decidits a actuar ràpidament a favor del creixement i de la creació d'ocupació", ha explicat en relació a aquestes trobades. "Europa ha deixat clar que entén el repte a què s'enfronta i que prendrà les mesures necessàries", assegura.

Obama ha afegit que confia que els països europeus puguin superar la crisi, si bé ha reconegut la dificultat d'aconseguir que els diferents cossos legislatius arribin a un acord. Segons va admetre, per acabar, l'evolució dels esdeveniments a Europa "tindrà un impacte electoral als Estats Units".
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
1Veure i / o afegir comentaris
AliBay:Em permeto de rectificar tot un president dels EUA i diré que el...
AliBay
25 12:49:01/06/2012
Em permeto de rectificar tot un president dels EUA i diré que el problema d'especulació la van patir ells des que el carallot del Reagan va engegar les polítiques de desregulació del mercat financer. El problema d'Espanya és que hem viscut i crescut durant 30 anys, des del primer Gonzàlez fins al darrer Zapatero passant per l'Aznar, del blanqueig de diners de tot Europa, primer gràcies a la nostra entrada a la UE i després gràcies a l'aparició de l'euro. Qualsevol que hagi estat en contacte amb la política fiscal espanyola des del 1982 ho sap. Clar, ara el que passa és que Escanya ja no serveix ni per a blanquejar diners.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (54.204.200.90)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 

Follow Me on Pinterest

Eldebat.caton


Perfil de Twitter de Francesc Moreno, editor d'eldebat.cat
 
L'OPINIÓ MÉS LLEGIDA
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat