RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
22/06/2012 15:02
Carles Manté i Ramon Massaguer, vells associats
Sin título
Retrobament en el ‘cas Palau’ i el ‘cas Innova’
Alfons Quintà
El ‘cas Palau’ i el ‘cas Innova’ es retroben. Com a mínim, hi ha un significatiu retrobament d’una persona, avui processada en el “cas Palau”, Ramon Massaguer Meléndez.

Aquest diari digital ho ha constatat després de la remissió al Fiscal competent, i també al Fiscal del Tribunal de Comptes de l’ Estat, per l’ajuntament de Reus, dels contractes presumptament il·lícits signats per Josep Prat. Aquest fou director general del hòlding municipal reusenc Innova, també director general del propi ajuntament i ara és president de l’Institut Català de la Salut, així com assessor del President Artur Mas en política sanitària. Uns d’aquells contractes era amb Carles Manté, i d’altres, amb l’arquitecte o especialista en construcció Jorge R. Batesteza, de nacionalitat argentina.

Manté, vell membre del PSC, va tenir infinitat de càrrecs en la sanitat pública catalana (entre ells, l’econòmicament crucial de director general del Servei Català de la Salut, SCS) i també en la privada concertada, directament finançada pel citat SCS.

La societat BC Gest SL
En el marc de la sanitat privada concertada figura la societat BC Gest SL, creada per Manté i de la qual en va ser i podria encara ser-ne directiu o potser president. Segons indica el Registre Mercantil, Manté alternà el càrrec de president de BC Gest SL amb Ramon Massaguer Meléndez, proper a CDC, qui també ocupà alts càrrecs en la sanitat pública catalana, entre ells el de gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) i després director general del Servei Català de Salut (SCS), el mateix càrrec que ocupà Manté. Massaguer també va ser secretari general de la Conselleria de Sanitat (avui, Salut). Tots aquests càrrecs sanitaris els exercí sota Jordi Pujol. Ara Massaguer, com s’exposarà, està processat, des del juliol del 2010 en la vessant urbanística del 'cas Palau'.

Processament pel ‘cas Palau’
Curiosament, més tard, Massaguer s’hauria acostat al PSC, ja que fou gerent d’Urbanisme i Infraestructures de l’ajuntament de Barcelona, sent alcalde Jordi Hereu. Fou en funció de la seva actuació en aquest càrrec que, el 9 de juliol del 2010, Ramon Massaguer fou processat pel jutjat d’instrucció número 10 de Barcelona per un “suposat delicte continuat de prevaricació i delicte continuat de falsedat documental”. Junt amb Massaguer i en el mateix acte, foren processats Fèlix Millet, Jordi Montull, Ramon García-Bragado, Carles Díaz Gómez i Enric Lambies.

Com a dada al marge, cal recordar que Massaguer i Josep Prat coincidiren, com a mínim, al Consorci sanitari de Barcelona, del qual ambdós en foren vocals.

Segons fonts registrals, un tercer dirigent empresarial de BC Gest SL va ser o és Robert Pujol Ferrer. El 2010 Ferrer era membre del Consorci de Salut i Social de Catalunya, nom actual del Consorci Hospitalari de Catalunya, patronal de la concertada de la qual en fou pare Josep Abelló, exalcalde socialista de Reus. Abelló fou qui va introduir Josep Prat en el món sanitari. Ferrer avui també és membre del consell social de la Universitat de Girona, en representació de la Generalitat.

El 2008, quan Manté era president de la criticada Corporació de Salut del Maresme i La Selva, Robert Pujol era vocal del seu consell rector, junt amb el també criticat diputat de CiU Xavier Crespo. Aquest és ara, ai las, president de la comissió de Salut del Parlament de Catalunya. Avui, Pujol Ferrer és representant de la Generalitat al consell social de la Universitat de Girona.

BC Gest es presenta com una empresa “conformada pel Consorci Hospitalari de Catalunya, l’ajuntament de Blanes, i l’OAL Hospital sant Jaume de Calella”. És gestora d’entitats hospitalàries de l’immens entramat sanitari del Maresme i La Selva, món en el qual la figura clau és Ramón Bagó, objecte de denúncies judicials i de crítiques periodístiques. Bagó és un vell militant de CDC, amic personal de Jordi Pujol, que el tingué 24 anys de director general de Turisme de la Generalitat.

La societat BC Gest hauria rebut incomptables ajudes de la Generalitat. Té locals a Calella de la Costa (on Bagó va ser alcalde de CiU) i a Malgrat de Mar. En ocasions es presenta d’una manera molt genèrica com a, exactament, “serveis mèdics”. Ara bé, ja el 1993 se li va confirmar “la gestió conjunta dels dos centres hospitalaris (l’Hospital Comarcal de Blanes i l’Hospital Sant Jaume de Calella) i del propi consorci sanitari de La Selva” , segons indica el “Pla funcional de l’edifici d’alta intensitat Hospital de l’Alt Maresme i La Selva” (pàgines sis i set).

Més tard apareix la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, del qual Manté també en va ser president. Una font sanitària local indica que Manté va acumular a aquella presidència la de l’hospital de la Santa Creu i la del Consorci Sanitari del Maresme. Si Manté arriba a comparèixer davant la comissió investigadora de sanitat del Parlament (si, ai las, aquesta s’arriba a crear) potser caldrà tot un matí per exposar quines feines i funcions –tant públiques com privades– ha arribat a exercir, sent compatibles o fent-les compatibles i quin munt de sous i guanys ha arribat a tenir.

És inevitable destacar la reiteració de coincidències, confusions, superposicions, confusions entre militants destacats de CiU i del PSC. Tot hi passa: alcaldes diputats, alts responsables sanitaris, en un seguit de manifestacions del que rebé el nom de “sociovergència sanitària”. No va ser un fenomen puntual ni aïllat. Hi ha, finalment, més enrenou al Baix Ebre (de fet, fins a la frontera amb el País Valencià) i al Maresme i La Selva per raons de persones, o de volum, o d’agosarament, o del que sigui. Però no conec cap responsable sanitari fiable –per a mi– que no cregui en l’existència dels mals generalitzats.

Afecten –curiós, oi?– la partida econòmica més importat de tots els governs de la Generalitat des de la seva darrera restauració. També afecta un tema en el qual la brutalitat, inhumanitat i insolència d’Artur Mas i companyia ha arribat al seu zenit. Potser caldria obligar que fessin un pensament, atès que per ara el seu fetge ho ha aguantat tot, insolentment i més coses, algunes de les quals poden tenir a veure amb la llibertat individual, la d’informació i la dels informadors. A veure.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
11Veure i / o afegir comentaris
Josep Pages I Canaleta Cardedeu:La millor medecina la bona Salut es Tre... Clar i Català.:Alfons Quintà mai no fa crìtiques a persones.En el cas p...
Josep Pages I Canaleta Cardedeu
24 12:35:44/06/2012
La millor medecina la bona Salut es Treballar Catalunya esta molt malalta per qué te molt de ATUR I MOLTS POBRES .Cuan diuen les persones estan FALTAS DE HIERRO , jo contesto NO Lo que estan es FALTAS DE DINERO Cian ja diners despres no ja falta de HIERRO .Una bona alimentacion passa per força per tindra FEINA I TRANQUILITAT CERTA SEGURATAT . Ara es dona diners als Bancs cuan estindria que fe servir per donar feina als que estan al ATUR . Atur i maleltia emfermetat es lo mateix EL EURO Fara moltes persones no comprin la seba medecina no aniran ala Farmacia els robin el euro aniren a pitjor
Clar i Català.
23 20:15:05/06/2012
Alfons Quintà mai no fa crìtiques a persones.En el cas palau Massaguer ha estat escoltat pel jutge, ha tingut la posibilitat per defensar-se, en continua tenint i en tindrá després de la senténcia.Pel que fa a BC GEST SL és evident que és una peça bàsica en el complex montatge de Ramon Bago al qual no se li pot trobar defensa moral posible.
Model sanitari
23 10:58:47/06/2012
Es parla del model sanitari català, però jo voldria saber de que parlem. Si ho vaig entedre be era un model en que es complemtava la prestacio de serveis sanitaris de manera directa per l'Ics i la prestació indirecta per els Hospitals i Centres de Primària de la Xhup. Els dos sistemes de forma complementaria. Ara sembla que només es sistema sanitari catalá la Xhup i no l'Ics. Clar es que l'Ics es un problema ja que no permet les ingenyeries de tots aquests instruments per que alguns es facin rics. Per aixó ara es desacredita l'Ics, es posa com a exemple de mala gestió, ineficient,..Clar amb els Directius que ham nomenat. Des de el Prat, Casanoves, Benavent,...tots tenen l'encarrec de destruir l'organitzció per la que treballan. Per cert es cita al Ramon Massaguer que va ser tot el contrari, un bon directiu i molt bona persona que va deixar un bon record a tothom.
No tot val
23 10:35:03/06/2012
Em sembla mol forçada la relació entre el cas Palau i el cas Prat. Els que fa anys que treballem a Salut saben que en Ramon Massaguer es una persona totalment honrada i que el seu comportament no va tenir res a veure al que ve denunciant eldebat.cat. Ficar el Ramon en aquest lio es injust i em fa pensar si no em d'evitar caure en una "caća de bruixes". Simplement no m'ho crec.
Antoni Ferret
22 23:01:46/06/2012
Per una banda la comissió del Parlament, i, per una altra, els tribunals, vejam si fan net.
M. Rius
22 21:04:32/06/2012
Aquests casos de corrupció putrefacta a càrrec de malfactors afiliats a CiU i al PSC, a part de haver estat denunciats per l'Alfons Quintà i les CUP, també fa díes que son explicats en xarxa per : http://www.cafeambllet.com/press/ I si a hores d'ara , els mossos encara no han detingut a aquests lladregots, és perquè Catalunya és la cova d'Alí Babà i Artur Mas és Luis Candelas.
GIRONÍ
22 19:30:43/06/2012
Què fan els nostres responsables per Boston? amb la quantitat d'inmundicia que hi ha al país, o potser és què ells i l'oposició estan tant enmerdats que no volen remanar res no sigui cas de que tots surtin escaldats? Fins quant aguantarà el poble per sortir al carrer i aprofitant que és Sant Joan, fotra-li foc a tots?
sanitari
22 19:09:24/06/2012
caldra fer molta força i trobar un grapat de gent honesta per tenir una sanitat només aceptable.Fa molts anys que esta dominada per lladregots
albert Tomás
22 19:07:38/06/2012
Crec que ja n´hi ha prou!!!No potser que amb tota aquesta informacio tan reveladora del que és i ha estat la sanitat dels negocies.Els profesionals sanitaris no ens mogem i deixem fer com si tal cosa.No és no podriam perdonar.Hem de intentar aturar aquesta barbaritat que no te més interes de enrriquir sempre als mateixos i mai més ben dit.Josep Prat ha de ser cesat i esta un temps a la preso com a mínin i després altres cauran.Artur Mas faci la seva feina i no marxi a Boston i NY amb la seva dona a fer tourisme pagat per tots i per que el kAISSER PERMANENTE li doni la solució per retallar molt més encara la Sanitat pública Catalana en benefici de la concertada .Vaja el seu negoci
Josep
22 17:31:25/06/2012
Una vegada mes el Sr Quintà ens fa mes gran aquest entremat que es la sanitat aqui Catalunya i que els hi hauria de caure la cara de vergonya!!
sanitari
22 16:26:14/06/2012
Caldra fer molta força i trobar un grapat de gent hinesta per tenir una sanitat nomes aceptable.Fa molt anys qie ha esya dominada per lladregots.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (54.82.229.76)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 

Follow Me on Pinterest

Eldebat.caton


Perfil de Twitter de Francesc Moreno, editor d'eldebat.cat
 
L'OPINIÓ MÉS LLEGIDA
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat